Kiudainerikkad toidud

Halvaa-maasikatort 

Pille Enden, 28. mai 2008, 10:11
Foto: Jaan Heinmaa
Parajalt magus kohupiima-halvaakattega kook maitseb eriti hea, kui katad põhja täidisega alles enne serveerimist.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 40 min + külmkapis 30 min + ahjus 15 min

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
0.75 dl Suhkur
1 tk Muna
2.5 dl nisujahu
0.5 dl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
TÄIDIS
400 g Kohupiim
0.75 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 g Halvaa
2 dl Vahukoor
1 -1.5 l Aedmaasikad

Valmistamine
Vahusta toasoe või ja suhkur vahuks. Lisa muna, samal ajal vahustamist jätkates. Sega omavahel kuivained ja lisa juurde. Pane tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele umbes 3 cm kõrguselt. Tõsta pooleks tunniks külmkappi. Kata tainas fooliumiga, vala vormi raskus (oad, herned vms). Küpseta 200-kraadise ahju allosas 15 minutit, võta foolium ära ja küpseta veel 5 minutit, kuni põhi on helepruun. Lase jahtuda, võta põhi vormist ja tõsta tordialusele. Sega suhkur ja murendatud halvaa kohupiimaga. Vahusta koor ja sega täidisesse. Puhasta ja tükelda pooled maasikatest ning lisa täidisele. Tõsta täidis põhjale vahetult enne serveerimist - siis jääb tainas krõbedaks. Kaunista ülejäänud maasikatega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee