Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-maasikakook 

Angeelika Kang, 23. aprill 2012, 06:02
Rabarberi-maasikakookFoto: Jaan Heinmaa
Mahlane kook, kus võrdselt rabarbrit ja maasikaid. Kui soovid hapukamat tulemust, kasuta täidises ainult rabarbrit.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistuseks 20 minutit + küpsetamiseks 25 minutit

Koostisosad
PÕHI
1.5 dl Speltanisu lihtjahu
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
100 g Või
1 tk Munakollane
KATE
400 g Hapukoor
3 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
200 g Rabarber
200 g Aedmaasikad

Valmistamine
Sega omavahel jahu, tuhksuhkur, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 24-sentimeetrise pirukavormi põhja ja äärtele. Täidiseks sega omavahel hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala segu põhjale ja kata tükeldatud rabarbri ja maasikatega. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.