Salati retseptid
26. mai 2008, 07:33

Suvesalat fenkoliga

Fenkol ehk apteegitill annab tavapärasele kurgi-tomatisalatile huvitava ja äärmiselt värske maitsenüansi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 tk Apteegitill ehk fenkol
1 tk Salatisibul
2 tk väiksed kurgid
6 tk Tomatid
Hakitud petersellilehed
sool, pipar
MARINAAD
1 tk Sidruni mahl
1 tl Sinep
2 sl Palsamiäädikas
3 sl Oliiviõli
0.5 dl hakitud petersellilehed
Basiilik (värske)

Valmistamine
Sega kokku marinaad. Lõika fenkol õhukesteks viiludeks, pane külma vette ja lase seista 5–10 minutit (vees läheb ta krõmpsumaks). Nõruta fenkol ja tõsta marinaadi.Maitsesta soola-pipraga. Koori kurgid ning lõika kurgid ja tomatid kuubikuteks.Haki sibul ja petersell. Sega kõik salatiained kokku ning serveeri.