Foto: Daisy Lappard
Eesti köök
24. mai 2008, 07:13

Kevadine taimesupp

Taimesupp kevadisest "umbrohust". Kui tahad tummisemat suppi, võid lisada kanaliha.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
0.5 l kana- või köögiviljapuljong
1 kl Erinevaid taimi: naat, võilillelehed, kaarkollaku õied, nõgeselehed, jänesekapsas
120 g keedetud riis

Valmistamine
Keeda köögiviljadest puljong või valmista puljongikontsentraadist supipõhi.Pane samal ajal eraldi potis keema riis.Eralda taimede varte küljest lehed ja õisikud ning lisa keeva puljongi hulka.Aja supp uuesti keema ja lase sel keeda vaid mõned minutid.Enne serveerimist lisa supi hulka keedetud riis.Serveerimisel võid lisada ka lusikatäie hapukoort. Supi maitsestamiseks kasuta näiteks karulauku, see annab kerge sibula-küüslaugu maitse.Riisi asemel sobib supi hulka lisada ka kinoat või bulgurit.