Lihatoidu retseptid

Maguskartuli ja spargelkapsaga kook 

Maru, 21. mai 2008, 12:11
Bataat on kartuliretseptides sohi-tegija, kes nimelt mängu palutud, et kaarte segada. Eesti keeli maguskartul on tegelikult kassitapuliste sugukonda kuuluv tegelane ja kartuliga sugulust ei oma

Kogus: ühele

Koostisosad
3 tk Muna
3.5 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
200 g Bataat
100 g Spargelkapsas
3 sl kuivatatud kukeseened
100 g suitsusink
1 dl Emmentali või Cheddari juust
1.5 dl Piim
1 dl Oliiviõli
sool, must pipar
1 sl Jahvatatud koriander

Valmistamine
Koori maguskartul ja riivi jämedalt (võid kasutada ka tavalist kartulit, ent bataadi oranžikas toon annab koogile erksa jume ja vahelduse).Riivi ka juust. Rebi spargelkapsas õisikuteks ja keeda poolpehmeks. Seejärel lõika tükkideks.Klopi munad ja lisa jahuga segatud küpsetuspulber, oliiviõli ning viimaks piim. Sega tainasse riivitud maguskartul, spargelkapsas ja juust. Lõika suitsusink pisikesteks kuubikuteks. Vala kuivatatud kukeseened üle keeva veega ning lase mõni minut vees paisuda. Haki seened ja lisa tainamassile ühes singiga. Maitsesta soola ning jahvatatud koriandriga, sega korralikult läbi. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 180º C ahjus tund aega. Lase jahtuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee