Itaalia köök
3. juuli 2008, 18:22

Baklažaanid parmesaniga

Edela-Itaaliast pärinev roog, mille valmistamiseks laotakse vormi pruunistatud baklažaani - viilud vaheldumisi ülejäänud ainetega. Maitseb nii soojalt kui külmalt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
VALMISTUSAEG: 30 MINUTIT + 1 TUND SEISMISEKS + 40 MINUTIT AHJUS

Koostisosad
1 kg Baklažaan
Sool
1 kg Tomatid
2 küünt Küüslauk
1 pott Basiilik (värske)
Oliiviõli
Või
2 tk Keedetud muna
300 g Mozzarella
100 g Parmesani v. muud kõvat juustu
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika baklažaanid viiludeks, riputa neile mõlemale poole veidi soola ja lase 1 tund seista.Koori tomatid ja tükelda kuubikuteks, pane potti koos purustatud küüslaugu ning peotäie basiilikulehtedega. Hauta 20 minutit, kuni saad paksu kastme; maitsesta soola-pipraga. Kuivata baklažaaniviilud köögipaberiga. Kuumuta pannil õli ning pruunista viilud mõlemalt poolt, tõsta köögipaberile nõrguma. Lõika munad ja mozzarella viiludeks, tükelda ülejäänud basiilik.Määri suurem ahjuvorm võiga ning lao sinna baklažaanid. Kata mozzarellaviiludega, puista peale riivitud Parmesani ja pane mõned munaviilud. Lao samamoodi kihte edasi. Kata pealt tomatikastmega ja riputa üle Parmesaniga. Küpseta 180° juures 30–40 minutit.