Kalatoitude retseptid

Juustu-lõhepirukas 

Pille Enden, 8. aprill 2011, 05:07
Juustu-lõhepirukasFoto: Jaan Heinmaa
Hõrk juustune täidis muredal tainal – maitsev nii ürditee kui klaasi veiniga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistuseks 20 min + küpsetamiseks 40 min

Koostisosad
PÕHI
2.5 dl Jahu
1.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
100 g või
0.5 dl Vahukoor
TÄIDIS
100 g Porrulauk
1 sl Või
200 g Juust
150 g Külmsuitsulõhe
0.5 dl hakitud aedtill
3 tk Muna
1.5 dl Vahukoor
0.25 tl Valge pipar

Valmistamine
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor. Sega tainas ühtlaseks, suru võiga määritud 24 cm lahtikäiva vormi põhja.Hauta tükeldatud porrut võis 2–3 minutit. Tükelda juust kuubikuteks ja lõika kala viiludeks. Laota juust, kala, porru ja hakitud till tainale.Sega rõõsk koor ja valge pipar lahtiklopitud munadega. Vala pirukale.Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee