Paneeritud veisešnitsel
, 21. aprill 2011 05:38
Paneeritud veisešnitselFoto: Jaan Heinmaa
Riivsaias paneeritud šnitsel maitsevõi ja värskelt lihale pressitud sidrunimahlaga vajab taldrikule veel vaid rohkelt rohelist salatit.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g Veise välisfilee (või taine vasikaliha)
Jahu
2 tk Muna
Riivsai
Sool
Must pipar
1 tk Sidrun
500 g Veise välisfilee (või taine vasikaliha)

Jahu
2 tk Muna
Riivsai
Sool
Must pipar
1 tk Sidrun
Valmistamine
1. Viiluta filee ja vasarda viilud läbi kile õhukeseks.2. Paneeri liha soola ja pipraga maitsestatud nisujahus ning seejärel lahtiklopitud munas ja järgmiseks riivsaias. Eelista isetehtud riivsaia. Selleks lase saiaviiludel ära kuivada ja purusta need siis blenderis.3. Küpseta šnitslid rohkes õlis rabedaks ja kuldpruuniks.HEA TEADA: Klassikalist šnitslit valmistatakse Saksa toidukultuuris enamasti vasikalihast.