Ameerika köök

Jambalaya kana ja krevettidega 

Rudolf Visnapuu, 30. mai 2008, 21:04
Jambalaya kana ja krevettidegaFoto: Sandra Urvak
Jambalaya on kuulsaim cajun-köögi roog.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Kanakoib
1 sl Broilerimaitseaine
1 sl Oliiviõli
200 g veisesink
2 tk Tomat
2 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
1 klaas Pikateraline riis
0.5 klaas Valge vein
1 tk Kanapuljongikuubik
3 sl Kooritud krevett (keedetud)
1 sl Petersellilehed (hakitud)
Õli praadimiseks
MAITSE JÄRGI
Tabasco
sool, must pipar

Valmistamine
Määri kanakoivad õli ja broilerimaitseainega ning pane 10–15 minutikskülmikusse marineeruma. Lõika sink, sibul ja tomat sobiva suurusega tükkideks.Haki küüslauk peeneks. Pruunista broilerikoibi kuumal pannil õlis. Lisa sink, tomat, sibul ja küüslauk ning prae 2–3 minutit. Lisa riis ja prae veel mõni minut. Vala juurde pool klaasi vett ja valge vein ning lisa puljongikuubik. Hauta vaiksel tulel kaane all, kuni riis ja kana on valmis.Lõpuks lisa krevetid ja hakitud petersell ning maitsesta maitseainetega.