Foto: Jaan Heinmaa
Toidukordade retseptid
23. juuni 2008, 08:00

Grillvardad

Kui kasutad looma- või lambaliha, hoia seda marinaadis üleöö.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
VALMISTUSAEG: 2 TUNDI KUNI ÜLEÖÖ KÜLMAS + 30 MINUTIT GRILLIL

Koostisosad
500 g veise- või seafilee või pehme lambaliha
1 tk Suvikõrvits
1 tk paprika (suur ja punane)
1 tk Punane sibul
MARINAAD
1 dl Oliiviõli
1 dl Sojakaste
1 sl Punase veini äädikas
1 tl Tüümian
0.5 tl Must pipar
RAITA
6 dl Maitsestamata jogurt
0.5 tk pikk kurk
0.5 tl Sool
1 sl Piparmünt (hakitud)
Sool
Must pipar
Cayenne'i pipar

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks ja pane kilekotti või kaanega karpi. Sega omavahel õli, sojakaste, veiniäädikas ja maitseained, vala pool marinaadist lihale. Lõika suvikõrvits jämedateks viiludeks, paprika suuremateks tükkideks ja sibul sektoriteks. Vala ülejäänud marinaad köögiviljadele.Tõsta liha ja köögiviljad külma ning lase paar tundi kuni üleöö eraldi maitsestuda. Kastme valmistamiseks pane jogurt kohvifiltrisse ja nõruta pool tundi. Riivi kurk jämeda riiviga ning riputa üle soolaga, lase 5 minutit seista ja nõruta samuti. Sega jogurti hulka riivitud kurk, hakitud piparmünt ja maitseained. Lüki varrastele liha vaheldumisi köögiviljadega ja grilli 25–30 minutit. Serveeri raitaga.