Kalatoitude retseptid

Sproti, spargli ja vuti sõprus 

Maru, 27. mai 2008, 08:15
 Siim Vahur
Lihtne toidulugu kasulikest toitainetest ning silmailust.

Kogus: ühele

Koostisosad
Erinevaid salatilehti
Spargel
vutimunad
Sprotid
Kirsstomatid
Oliiviõli
Küüslauk (purustatud)
pipar, sool
Parmesani v. muu kõva juust
KASTE
Poole sidruni mahl
2 tl seemnetega sinep
Oliiviõli törtsuke

Valmistamine
Rebi salatid taldrikule. Poolita kirsstomatid ja lao need küpsetusplaadile. Raputa üle oliiviõli, küüslaugu ja soolaga ning hoia kuumas ahjus ligi seitse minutit. Keeda sparglit 3-5 minutit kergelt soolases vees, kus lusikajagu võid (enne keetmist murra sparglilt tihke ots maha ja koori ära). Seejärel lao sprotid ringiratast. Keeda vutimune paar minutit ja ehmata neid siis külma veega. Poolita munad kas või koos koorega ning pane taldrikule. Kõige krooniks aseta sparglid ja rebi basiilikut. Soovi korral võid peale riivida ka parmesaniliistakuid.Kaste klopi valmis sinepist (koos seemnetega), poole sidruni mahlast ja oliiviõlist. Vala roog üle ja söö kohe.P.S. Salat on parim siis, kui sprotid on omavalmistatud: suitsutatud, maitsestatud ja õlisse torgatud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee