Küpsetised

Roheline pitsa 

Maru, 11. mai 2012, 06:29
Foto: Siim Vahur
Maitse on nii mõnus ja murune, et kevade tunne tuleb peale!

Kogus: kahele

Koostisosad
25 g Pärm
1 tl Suhkur
2 dl Vesi (käesoe)
1 dl täisteranisujahu
1 dl nisujahu
Soola näpuotsaga
2 sl Oliiviõli
6 dl nisujahu
KATE
Pesto
Kappar
Taine sink
Mozzarella

Valmistamine
Sega pärm suhkruga. Lisa vesi ning lase pärm täiesti vedelaks. Lisa osa jahust ning sool. Aseta kauss sooja kohta, kuni tainas pealt mullitab. Sõtku sisse ülejäänud jahukogus ning jäta veel korraks kerkima. Lase paisuda, kuni tainas on kaks korda suurem.
Jaga tainas kaheks võrdseks pallikeseks ning rulli ümmargusteks ketasteks. Aseta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning määri lahkust üles näidates rohke pestoga. Rebi soolakat sinki, vinnutatud liha või prosciuttot ehk Parma sinki ning puista üle kapparitega. Lõika mozzarellast õhukesed viilud ning kata pitsa pind juustuga. Küpseta ahjus umbes 15 minutit või kuni juust on sulanud ja pitsa serv krõbe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee