Kalatoitude retseptid

Kihiline tort tarretatud kala- ja kurgitäidisega 

Maire Suitsu, 9. mai 2008, 06:56
Võid teha ka ainult üht täidisega, võttes aineid kahekordses koguses.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g rukkileib
2 dl Piim
KALATÄIDIS
200 g puhastatud kuumsuitsukala
200 g vedel majonees
0.5 dl Aedtill (peenestatud)
Sool
Must pipar
2 tl Želatiin
1 sl Sidrunimahl
1 sl Vesi
KURGITÄIDIS
150 g Kurk
Sool
100 g Toorjuust (ürtidega)
200 g Maitsestamata jogurt
0.5 dl Murulauk (peenestatud)
2 tl Želatiin
1 sl Sidrunimahl
1 sl Vesi
KAUNISTUSEKS
100 g ürtidega toorjuust
200 g Külmsuitsulõhe
Aedtill
2 tk Laim

Valmistamine
Tee koorikuteta leivaviiludest toidukilega kaetud lõikelauale umbes 25x12 cm suurune ristkülik, niisuta piimaga. Valmista mõlemad täidised köögikombainis, töödeldes tükeldatud ained toasooja majoneesi, toorjuustu ja/või jogurtiga ühtlaseks seguks. Viimasena lisa mõlemale täidisele leige želatiinilahus. Kata ettevalmistatud põhi poole kalatäidisega. Aseta selle peale järgmised leivaviilud, pintselda piimaga ja kata poole kurgitäidisega. Korda sama uuesti, kata teine kurgitäidisekiht viimaste leivaviiludega ja immuta need piimaga.Tõsta kileservad tihedalt tordi peale ja aseta peale kerge vajutis, näiteks väike puidust lõikelaud. Pane 6 tunniks või järgmise päevani külma. Tõmba kileservad mööda tordi ääri alla, aseta piklik vaagen tordi peale ja pööra mõlemad koos ringi. Eemalda kile. Kata pind toorjuustuga ning kaunista õhukestest kalaviiludest keeratud rullide, tilli ja laimisektoritega.NB! Võid muidugi kasutada ka üht täidist, võttes aineid kahekordses koguses. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee