Veiseliha retseptid

Värske maksasalat 

Maru, 8. mai 2008, 13:16
Foto: Siim Vahur
Selle salati headus ja võlu peitub hästi valitud maksas. Maks on oluline rauaallikas ja tugevdab verd. Enne kuuma suve kulub see kindlasti ära. Hea maks on pehme, lausa sametise tekstuuriga.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g Noorloomamaks
Sojakaste
1 peotäis Kirsstomatid
Kurk
Punane sibul
Erinevad pähklid ja seemned
Erinevat rohelist salatit (tammeleht, lollo rosso, lehtsalat)
maitseroheline (basiilik, murulauk)

Valmistamine
Loputa maks külma vee all ja kuivata köögipaberiga. Eemalda õhuke kilekiht ja lõika ühesuurused tükid. Aja pann kuumaks ja vala seejärel õli. Kui õli on kuum, lisa maksatükid. Prae seni ühelt poolt, kuni on pruunistunud, alles seejärel keera külge. Pidev edasi-tagasi pööramine pole maksale hea.Kui maks on pruunistunud, võid lisada soola ja pipart. Sojakaste teeb maksa siirupiselt kleepuvaks ning seesamiseemned jäävad hästi külge. Viimasena lisagi pannile valitud seemned ja pähklid. Tõsta pann tulelt.Rebi salatit ning maitserohelist, viiluta sibulad ja kurgid, poolita tomatid. Ladusta kõik vaagnale ja kõige peale tõsta maksakangid. Söö kohe.