Tortide retseptid

Tort "Jänes" 

Heivi Peterson, 30. oktoober 2008, 12:09
Tort "Jänes"Foto: Rene Riisalu
Lihtne ja lõbus tort. Kellele ei maitse kookoshelbed, võib need asendada näiteks valge riivitud šokolaadiga.

Koostisosad
PÕHI
2 tk Tordipõhi (15cm läbimõõduga)
VAHELE
3 dl aprikoosimarmelaad
APRIKOOSI-KOHUPIIMAKREEM
1 dl aprikoosijogurt
3 dl Kohupiim
PEALE
120 g Kookoshelbed
NIISUTAMISEKS
Hele siirup
KAUNISTAMISEKS
6 tk lagritsa-nöörikommid (15cm) vurrudeks
2 tk punased kommid (silmadeks)
veidi punast martsipani või suurem ümmargune komm ninaks

Valmistamine
Küpseta tordipõhjad, jahuta, lõika pooleks ja niisuta siirupiga. Kata põhjad aprikoosimarmelaadiga, pane mõlemad pooled jälle kokku ja tõsta suurele alusele. Üks põhjadest jääb jänese kehaks. Teine, mis jääb peaks, lõika 2 cm väiksemaks. Järelejäänud serv lõika omakorda kuueks tükiks: kaks jalgadeks ja ülejäänud neli kahekaupa kokkupanduna kõrvadeks. Sega kokku kreem ja kata tort kreemiga. Puista tort üle kookoshelvestega. Tee kommist silmad ja suu. Lagritsanöörkommist lõika jänesele vurrud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee