Kiudainerikkad toidud

Purukattega rabarberivorm 

Toidutare, 16. mai 2008, 13:05
See kevadine magustoit maitseb kõige paremini leigena koos külma vanillijäätise, vahukoore või vanillsuhkruga magustatud hapukoorega.

Koostisosad
1 kg Rabarber
1.5 dl Suhkur
KATE
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
200 g Kookoshelbed
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Jahu
2 dl Suhkur
200 g Või (toasoe)
1 tk Muna
50 g Mandlilaastud
Või

Valmistamine
Puhasta rabarber, lõika 2 cm paksusteks tükkideks ja sega suhkruga. Laota suurde, vähemalt 28 cm läbimõõduga kõrgete äärtega ahjuvormi. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ning omavahel segatud riivitud kookos, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja jahu. Jaga segu rabarberitele. Puista mandlilaastud peale. Küpseta ahju alumisel siinil 180° juures, kuni pind on kaunilt kuldne (u 30 minutit).