Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. juuni 2008, 07:00

Rabarberi-maasikakissell

Rabarberi-maasikakissellis saad ära kasutada viimased sügavkülmas leiduvad maasikad. Ühtlasi saad nii ka magusama ja erksa punase värvusega kisselli, mida on hea niisama juua, aga ka serveerida kohupiima, vahukoore või vanillijäätisega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Ettevalmistusaeg 10 minutit + 10 minutit keetmiseks.

Koostisosad
1.5 l Vesi
1.5 dl Suhkur
1 l Rabarber
400 g Aedmaasikad
2 sl tärklis

Valmistamine
Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni. Keeda tükeldatud rabarbereid ja külmunud maasikaid 10 minutit, kuni rabarber on pehmenenud. Sega väike kogus külma vett tärklisega ja nirista keevasse rabarberisegusse. Lase korraks keema tõusta ja tõsta tulelt. Serveeri jahutatult.