Rabarberikook maasikate ja sidrunikastmega
, 25. mai 2008 11:13
Foto: Jaan Heinmaa
Segu magusatest maasikatest ja hapukatest rabarberitest teeb sellest koogist erilise hõrgutise. Serveeri sidrunikastmega.
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
TAINAS
3 dl Jahu
1 dl Suhkur
100 g Sulatatud või
TÄIDIS
3 vart Rabarber
1 tk Muna
200 g Aedmaasikad
0.5 dl Suhkur
2 sl Jahu
SIDRUNIKASTE
1 dl Vahukoor
1 dl Hapukoor
1 sl Sidrunimahl
2 sl Tuhksuhkur
TAINAS
3 dl Jahu
1 dl Suhkur
100 g Sulatatud või

TÄIDIS
3 vart Rabarber
1 tk Muna
200 g Aedmaasikad
0.5 dl Suhkur
2 sl Jahu
SIDRUNIKASTE
1 dl Vahukoor

1 dl Hapukoor

1 sl Sidrunimahl
2 sl Tuhksuhkur
Valmistamine
Sega suhkur jahuga, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks purutaoliseks massiks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Poolita maasikad ja lõika rabarber 1 cm suurusteks tükkideks. Sega omavahel rabarber, maasikad, muna, suhkur ja jahu ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta veel 30 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Kastme jaoks vahusta koor, sega hapukoore, värskelt pressitud sidrunimahla ja tuhksuhkruga.