Kiudainerikkad toidud

Rabarberikook maasikate ja sidrunikastmega 

Toidutare, 25. mai 2008, 11:13
Foto: Jaan Heinmaa
Segu magusatest maasikatest ja hapukatest rabarberitest teeb sellest koogist erilise hõrgutise. Serveeri sidrunikastmega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
3 dl Jahu
1 dl Suhkur
100 g Sulatatud või
TÄIDIS
3 vart Rabarber
1 tk Muna
200 g Aedmaasikad
0.5 dl Suhkur
2 sl Jahu
SIDRUNIKASTE
1 dl Vahukoor
1 dl Hapukoor
1 sl Sidrunimahl
2 sl Tuhksuhkur

Valmistamine
Sega suhkur jahuga, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks purutaoliseks massiks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Poolita maasikad ja lõika rabarber 1 cm suurusteks tükkideks. Sega omavahel rabarber, maasikad, muna, suhkur ja jahu ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta veel 30 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Kastme jaoks vahusta koor, sega hapukoore, värskelt pressitud sidrunimahla ja tuhksuhkruga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee