Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-toscakook 

Toidutare, 14. mai 2012, 10:19
 
Värske rabarber rõõmustab kevadisi maitsemeeli.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
6 -7 dl Tükeldatud rabarber
2 sl Suhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
PÕHI
2 tk Muna
1.5 dl Suhkur
50 g Sulatatud või
0.5 dl Piim
2 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
TOSCAKATE
75 g Või
1 dl Suhkur
2 sl nisujahu
1 sl Piim
100 g Mandlilaastud

Valmistamine
Puhasta-tükelda rabarberid ja sega suhkru-kaneeliga, jäta maitsestuma. Vahusta taina jaoks munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu, töötle ühtlaseks. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ning tasanda. Küpseta 200° juures 10 minutit. Laota peale rabarberitükid ja küpseta veel 10 minutit.
Katte valmistamiseks sulata kastrulis või ja sega hulka ülejäänud katteained. Kuumuta keemiseni ning jaga ühtlaselt koogi peale. Küpseta veel 10–15 minutit või kuni toscakate on kuldpruun.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee