Kiudainerikkad toidud

Rabarberivaht kaerakliidega 

Toidutare, 28. aprill 2008, 12:00
Foto: Jaan Heinmaa
Rabarberitest saad laheda hapuka magustoidu, millele kaerakliid lisavad tervislikkust.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 vart Rabarber
4 sl Suhkur
200 g kohupiimapasta
2 dl Vahukoor või vahustatav vanillikaste
3 sl Kaerakliid
KAUNISTAMISEKS
1 vars Rabarber

Valmistamine
Koori ja tükelda rabarberid, tõsta keedunõusse. Lisa 1 sl vett ja suhkrut ning hauta, kuni rabarberid on pehmed. Vahusta vaniljekaste (või vahukoor), sega kohupiimapasta, kaerakliide ja jahtunud rabarberitega. Serveeri kohe või hoia serveerimiseni külmas. Kaunista väikeste rabarberitükkidega, mis lisavad magustoidule mõnusat haput maitset.