Toidukordade retseptid

Singi-salatikompsud vaarikakastmega 

Pille Enden, 7. mai 2008, 07:47
Foto: Jaan Heinmaa
Värske salati, maheda singi ja hapukasmagusa kastme kooslusest saab põneva suupiste või sissejuhatuse toekamale einele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
0.5 potti Põld-võõrkapsas ehk rukola
1 pott Hernevõrsed
1 tk Pirn
80 g toorsuitsusingi õhukesed viilud
VAARIKAKASTE
100 g Vaarikad (värsked või külmutatud)
1 sl Vesi
2 tl Palsamiäädikas
1 tl Suhkur
Must pipar

Valmistamine
Valmista kaste. Mõõda kõik ained potti ja lase 5-6 minutit keeda, kuni kaste pakseneb. Hõõru läbi sõela ja lase jahtuda. Lõika pirn õhukesteks sektoriteks. Jaga neljaks portsjoniks, samuti jaga neljaks rukola salat ja hernevõrsed. Seo iga portsjon singiviiluga kompsuks. Serveeri kastmega.
Kalorsus 72 kcal/portsjon