Eesti köök

Kartulipuder sibula ja seentega 

Angelica Udeküll, 23. veebruar 2011, 12:10
 Daisy Lappard
Kui tahad kohevamat putru, lisa pudrule lusikatäis sulavõid või õli ning klopi labidaga õhk sisse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
PUDER
1 kg Kartul
2 dl Piim
LISANDIKS
6 tk Šalottsibul
150 g Šampinjonid
30 g Või

Valmistamine
Koori kartulid ja pane keemasse vette keema. Lisa veidi soola ja kurna, kui kartul on pehme. Soojenda piim ja lisa kurnatud kartulite hulka. Tambi kartulid ja piim ühtlaseks pudruks. Pudru tampimiseks on kõige parem puidust pudrulabidas. Mikserit ära kasuta, sest see lõhub liialt kartuli struktuuri ja toob tärklise esile, mis muudab pudru kleepuvaks. Sibulate ja seente jaoks puhasta ja viiluta sibul. Kuumuta pannil või ja prae selles sibulad kuldpruuniks. Sega sibulad kartulipudru hulka ja jäta lusikatäis hiljem kaunistamiseks. Viiluta seened ja prae pannil. Aseta kaussi puder ja vala praetud seened ning sibul selle peale.

SOOVITUS
Võimaluse korral eelista tumedaid šampinjone, sest neil on tugevam metsaseent meenutav maitse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee