Foto: Daisy Lappard
Eesti köök
23. veebruar 2011, 12:10

Kartulipuder sibula ja seentega

Kui tahad kohevamat putru, lisa pudrule lusikatäis sulavõid või õli ning klopi labidaga õhk sisse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
PUDER
1 kg Kartul
2 dl Piim
LISANDIKS
6 tk Šalottsibul
150 g Šampinjonid
30 g Või

Valmistamine
Koori kartulid ja pane keemasse vette keema. Lisa veidi soola ja kurna, kui kartul on pehme. Soojenda piim ja lisa kurnatud kartulite hulka. Tambi kartulid ja piim ühtlaseks pudruks. Pudru tampimiseks on kõige parem puidust pudrulabidas. Mikserit ära kasuta, sest see lõhub liialt kartuli struktuuri ja toob tärklise esile, mis muudab pudru kleepuvaks. Sibulate ja seente jaoks puhasta ja viiluta sibul. Kuumuta pannil või ja prae selles sibulad kuldpruuniks. Sega sibulad kartulipudru hulka ja jäta lusikatäis hiljem kaunistamiseks. Viiluta seened ja prae pannil. Aseta kaussi puder ja vala praetud seened ning sibul selle peale.

SOOVITUS
Võimaluse korral eelista tumedaid šampinjone, sest neil on tugevam metsaseent meenutav maitse.