Kolumnid
23. veebruar 2011, 12:13

Tomatirisoto peekoni ja oaga

Kokasaate Maitsenaudingud 22.04.2008 retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
1 sl Või
1 sl Oliiviõli
40 g Šalottsibul
4 viilu toorpeekon
3 sl Valged oad tomatikastmes
100 g Risotoriis
6 tk Kirsstomatid
100 ml Valge vein
4 sl Parmesani v. muud kõvat juustu
50 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
2 dl Puljong (riisi keetmiseks)

Valmistamine
Aseta kuuma potti oliivõli ja või ning prae kuumas potis šalottsibula ja peekoni ribad korralikult läbi.
Eemalda potist 75% rasvast ja lisa valge vein, keeda seni kaua, kuni veinist on alkohol välja aurustunud. Lisa Arborio risotoriis ja lisa järk-järgult lihapuljongit, jätka protsessi korrates seni, kuni riis on peaaegu pehme. Lisa valged oad ja riivitud Parmesani juust, sega ca 2 minutit ja lisa vahetult enne serveerimist rukola salat.
Kaunistuseks aseta peale mõned Parmesani juustu laastud ja tükeldatud kirsstomatid.