Linnuliha retseptid

Grillitud pardifilee ahjus küpsetatud maisiga 

Heimar Kuuskler, 22. aprill 2008, 09:10
 
Kokasaate Maitsenaudingud 21.04.2008 retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk pardifilee
1 tl Soolahelbed
Must pipar
1 oks Rosmariin
1 tk Küüslauk
1 tk maisitõlvik
2 sl Teriyaki kaste
1 sl Oliiviõli
50 g Põld-võõrkapsas ehk rukola

Valmistamine
Puhasta pardifilee kelmest ja lõika nahapoolele hästi terava noaga peale ruudustik, kuid vaata, et ei teeks sisselõikeid fileesse, vaid ainult naha sisse.Aseta pardifilee külmale pannile ning pann keskmisele kuumusele, lase pardifileel vaikselt pannil küpseda, nii et nahast hakkaks rasva välja tulema. Lisa kuumale pannile ka rosmariinioksad ja küüslauguküüned, mis annavad pannil pardifileele maitset.Umbes 5 minuti pärast võid pardifilee keerata ringi ja eemaldada pannilt rosmariini ja küüslauguküüned. Maitsesta pardifilee praetud pooled Maldon helbesoola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Lisa pannile eelnevalt keedetud maisitõlvik, küpseta pardirasvas mõlemilt poolt ja maitsesta Maldon helbesoola, värskelt jahvatatud musta terapipra ja Teriyaki kastmega. Aseta pardifilee koos maisitõlvikuga ahju. Küpseta ahjus 160C juures, kuni pardifilee sisetemperatuur on 62'C (pooltoores), kui aga sisetermomeetrit ei ole, siis ca 10 minutit. Peale liha ahjust väljavõtmist lase fileel puhata ca 2 minutit lõikelaual. Seejärel lõika filee lahti ja serveeri koos sooja maisitõlviku ja oliivõliga maitsestatud rukola salatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee