Lambapraad rosmariinigaFoto: Ajakirjade Kirjastus
Lambaliha retseptid
17. aprill 2008, 07:35

Lambapraad rosmariiniga

Selle lambaprae tegemises pole midagi keerulist, maitse on aga tänu rosmariinile, köögiviljadele ja veinile lausa taevalik.

Kogus: ühele

Koostisosad
1.5 kg Kondiga lambapraad
4 tk Tomat
2 pead Küüslauk
1 vars Seller
2 tk Porgand
2 lehte Loorber
Sool
Must pipar
0.5 l Punane vein
Rosmariin

Valmistamine
Pese ja kuivata liha, pane ahjupannile ning piki või puista liha pinnale rosmariinilehed. Raputa liha üle soola ja pipraga. Pane ahjupannile 2 sl õli ja aseta liha 180-kraadisesse ahju. Pruunista liha mõlemalt poolt. Lisa pannile natuke veini, loorberilehed, pooleks lõigatud tomatid, sellerivars ja porgandid.Lõika puhastamata küüslaugupead pooleks ja pane pannile. Küpseta 45–50 minutit, lisades iga 5 minuti tagant sortsukese veini. Kui liha on küps, keera kuumus maha, tee ahju uks lahti ja lase prael veel 10 minutit laagerduda. Tõsta liha ja köögiviljad pannilt ning pane sooja. Vala praemahl väikesse kastrulisse, lisa umbes 20 g jahuga segatud vett ja aja tugevalt keema. Serveeri kaste kastmekannus, liha ja köögiviljad eraldi liual. Iga sööja saab vastavalt maitsele endale ise küpsetatud küüslauku doseerida ehk kestast välja pressida.