Salati retseptid

Salat röstitud porgandi ja piiniaseemnetega 

Vesta Reest, 16. aprill 2008, 06:44
Salat röstitud porgandi ja piiniaseemnetegaFoto: Ajakirjade Kirjastus
See on väga lihtne salat, maitse aga pärit justkui gurmeerestoranist. Näide sellest, et hästi ja elegantselt süüa saab ka kodus.

Kogus: ühele

Koostisosad
50 g Piiniaseemned
3 tk Porgand
Roheliste salatite segu (frisee-, tammelehe-, lehtsalat, lollorosso või rukola)
2 sl Palsamiäädikas
2 sl Oliiviõli

Valmistamine
Puhasta porgandid ja tõmba aedviljakoorijaga porganditest õhukesed laastud. Sega palsamiäädikas ja oliiviõli kokku, pane porgandilaastud selle sisse likku ja hoia toatemperatuuril vähemalt kaks tundi. Rösti kuival pannil piiniaseemned, nii et need pruunistuvad. Lase jahtuda. Kui porgand on maitsestunud, võta see marinaadist välja ja rösti pannil. Kuna marinaadis on õli, pole vaja seda lisada. Kui porgand on pruun ja krõbe, võta pannilt ja jahuta. Rebi salatid lehtedeks ja valmista salatipadi. Pane padjale röstitud porgandid ja puista üle piiniaseemnetega. Kalla üle õli ja äädika marinaadiga – eraldi kastet pole vaja teha. Sega.kõige raskem on porganditest laastude tõmbamine, kipun iga kord ka natuke käsi riivima

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee