Salat röstitud porgandi ja piiniaseemnetega
Kogus: ühele
Koostisosad
50 g Piiniaseemned
3 tk Porgand
Roheliste salatite segu (frisee-, tammelehe-, lehtsalat, lollorosso või rukola)
2 sl Palsamiäädikas
2 sl Oliiviõli
Valmistamine
Puhasta porgandid ja tõmba aedviljakoorijaga porganditest õhukesed laastud. Sega palsamiäädikas ja oliiviõli kokku, pane porgandilaastud selle sisse likku ja hoia toatemperatuuril vähemalt kaks tundi. Rösti kuival pannil piiniaseemned, nii et need pruunistuvad. Lase jahtuda. Kui porgand on maitsestunud, võta see marinaadist välja ja rösti pannil. Kuna marinaadis on õli, pole vaja seda lisada. Kui porgand on pruun ja krõbe, võta pannilt ja jahuta. Rebi salatid lehtedeks ja valmista salatipadi. Pane padjale röstitud porgandid ja puista üle piiniaseemnetega. Kalla üle õli ja äädika marinaadiga – eraldi kastet pole vaja teha. Sega.kõige raskem on porganditest laastude tõmbamine, kipun iga kord ka natuke käsi riivima
Kommentaarid (0)