Itaalia köök
29. september 2008, 19:31

Šokolaaditiramisu

Šokolaadiga variant klassikalisest Itaalia magustoidust. Eriti õhuliseks muudab selle zabaglione-kreem, mis sisaldab munakollaseid ja dessertveini.

Koostisosad
2 dl Vahukoor
1 dl Suhkur
250 g Mascarpone
ZABAGLIONE KREEM
0.5 dl Vahukoor
50 g Tume šokolaad
1.5 dl Suhkur
1.5 dl Marsala vm. dessertvein
8 tk Munakollane
Sool
VAHELE
32 tk Savoyardi küpsised
IMMUTAMISEKS
6 dl espresso või väga kange kohv
1 dl Suhkur
KAUNISTUSEKS
Kakaopulber
füüsalid

Valmistamine
Vahusta koor ja 1 dl suhkrut kohevaks vahuks, sega mascarpone hulka. Zabaglione valmistamiseks kuumuta kastrulis vahukoor keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa tükeldatud šokolaad; sega, kuni see täielikult sulab. Sega teises kastrulis suhkur, vein, munakollased ja sool ühtlaseks. Vahusta keskmisel pliidikuumusel segu paksenemiseni. Tõsta tulelt ning sega hulka šokolaadisegu. Jahuta zabaglione täielikult ja lisa siis mascarpone-kreemile. Sega kohv 1 dl suhkruga. Lao pokaalidesse kihiti kreem ja kohvisse kastetud küpsised. Kata toidukilega ning hoia külmkapis 2 tundi kuni üleöö. Sõelu peale kakaopulbrit ja kaunista füüsaliga.
Kogustest valmib 16 tk