Kalatoitude retseptid

Grillitud sinepi-mee lõhefilee kartulipüreega 

Heimar Kuuskler, 2. oktoober 2008, 04:55
Kokasaate Maitsenaudingud 14.04.2008 retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g lõhefilee (liblikas)
1 tl Soolahelbed
Must pipar
2 sl Oliiviõli
1 sl Või
1 sl Dijoni sinep
1 sl Mesi
2 sl Sidrunimahl
KARTULIPÜREE
50 ml Piim
Soolahelbed
300 g Kartul
2 sl Või
2 sl Mascarpone

Valmistamine
KARTULI-MURULAUGU PÜREE valmistamiseks keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees seni, kuni kartul on pehme, seejärel kurna ning lisa soe piim ja sulatatud või. Tambi kartulid püreeks, maitsesta Maldon helbesoola, värsklet jahvatatud musta pipra ja tükeldatud harkputkega.
SINEPI-MEEKASTME valmistamiseks sega omavahel Dijon sinep, vedel mesi ja värskelt pressitud sidrunimahl.
GRILLITUD LÕHEFILEE valmistamiseks puhasta kalafilee ja lõika medaljon.
Grilli lõhefilee väga kuumal pannil väheses oliivõliga, küpseta lõhefileed ca 3-4 minutit mõlemalt poolt, kui kala paksus on ca 3-4 cm.
Maitsesta praetud kala Maldon helbesoola ja värkselt jahvatatud musta pipraga, serveerimisel pintselda lõhefilee üle sinepi-mee kastmega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee