Lambaliha retseptid

Sinepine lambapraad seesamiriisiga 

Hanno Kuul, 3. veebruar 2012, 06:46
Sinepine lambapraad seesamiriisiga Ülle Viska
Uhke lambapraad, mis nõuab pikka küpsemist

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 -3 kg Lambaliha (kintsu- või küljetükk)
1 dl Sinep
2 sl Sojakaste
2 küünt Küüslauk
Värske koriander
Tüümianilehed
SEESAMIRIIS
1 dl Seesamiseemned
Seesamiõli või oliiviõli
Sidrunimahl
5 dl keedetud sõmer basmati riis
TOMATI-KURGISALSA
2 -3 tk Tomat
1 tk Pikem kurk
Sool
Must pipar
värske koriander
Oliiviõli

Valmistamine
1. Pruunista lihatükk pannil igast küljest, lase veidi jahtuda ja määri sinepist, sojakastmest, purustatud küüslaugust, peenestatud ürtidest ja ingverist pastaga. Kui pasta on liiga tihke, sega sellesse pisut seesami- või oliiviõli.2. Lase lihatükil ürdisegus kuni paar tundi maitsestuda. Kui on rohkem aega, mähi lihatükk fooliumisse ja lase sel külmkapis öö läbi marineeruda. Küpseta 8 minutit 230-kraadises ahjus. Ülejäänud kaks kuni kaks ja pool tundi lase lihal küpseda 180 kraadi juures.3. Rösti tulisel pannil seesamiseemned mõne hetkega kuldpruuniks ning sega hulka õli, sidrunimahl ja keedetud riis.4. Poolita tomatid ja eemalda seemned. Tükelda tomati viljaliha ja kurk väikesteks ühesuurusteks kuubikuteks, maitsesta soola, pipra ja peeneks hakitud koriandriga ning sega mahe ja mahlane salsa oliiviõliga kergelt läbi. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee