Lõunasöögi retseptid

Tomati-basiilikusupp seesami-lehttaina krutoonidega 

Heimar Kuuskler, 11. aprill 2008, 07:54
Kokasaate Maitsenaudingud 11.04.2008 retsept

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 sl Või
3 sl Oliiviõli
4 sl Hakitud šalottsibul
6 sl Valge vein
2 dl Kanapuljong
500 g Tomat
1 sl Soolahelbed
Must terapipar
3 sl Basiilik (värske, tükeldatud)
1 tk Muna

Valmistamine
Kuumuta potis oliivõli, lisa pehme või ja tükeldatud šalottsibul, passeeri veidi, lisa valge vein ja keeda alkohol välja. Seejärel lisa tükeldatud tomat, kanapuljong, Maldon helbesool ja värskelt jahvatatud must terapipar.Keeda suppi 15 minutit ja vala blenderisse, lisa värske basiilik ja püreesta, serveeri. Lõika lehttaignast kuubikud, pintselda kergelt üle munavalgega, raputa peale seesamiseemned ja küpseta ahjus 210-220C juures seni, kuni taigen on korralikult kerkinud ja muutunud kuldkollaseks.Serveeri seesami-lehttaigna krutoonid soojalt supi peale asetades.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee