Küpsetamata magustoidud
11. aprill 2008, 07:47

Brüleekreem maasikate ja balsamico-kastmega

Kokasaate Maitsenaudingud 10.04.2008 retsept.

Kogus: kuuele

Koostisosad
6 tk Muna
50 g Suhkur
600 g Vahukoor 35%
1 tk Vanillikaun
100 g Suhkur (karamellistamiseks)
400 g Aedmaasikas
3 sl balsamico-siirup
Must terapipar

Valmistamine
Vala koor paksupõhjalisse potti, lisa pooleks lõigatud vaniljekaun, kuumuta madalal tulel mitte üle 90C.
Seejärel eemalda vaniljekaunast seemned (korralikult noa otsaga). Eralda kanamunast ainult munakollased, lisa suhkur ning sega läbi (ära vahusta!!!). Kanamuna-suhkru segule vala peale 60'C jahtunud koor, sega samal ajal pidevalt. Saadud mass vala läbi sõela, et kätte saada munarebu tükid ja vaniljekauna suuremad tükid, kuid kindlasti ei tohi välja kurnata vaniljekauna pisikesi mustasid seemneid, need annavadki brüleekreemile maitse!
Vala mass vormidesse (ainult 75% vormist täita)! Aseta nõud teise suuremasse vanni ja täida vann poole vormi ulatuses veega, kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 135C juures 35 minutit. Kui mass on veel toores, siis jätka küpsetamist 5 minuti kaupa. Küpsemisaeg sõltub vägagi ahju võimausest.
Kui mass on korralikult tahenenud, siis eemalda vormid kuumast veest ja lase neil toatemperatuuril jahtuda 20 minutit ja seejärel aseta vormid külma, lase 1h seista. Vala brüleekreemi pinnale suhkrut ja kõrveta see gaasipõletiga kuldkollaseks, serveeri koos balsamico-siirupi ja värkelt jahvatatud musta pipraga maitsestatud maasikatega.