Vene köök

Bulgaaria külmsupp tarator 

Toidutare, 26. august 2008, 12:45
See kuulus Bulgaaria külmsupp vajab kindlasti kreekapärast ehk teisisõnu üpris paksu jogurtit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
800 g Maitsestamata jogurt (paks)
1 tk Suur värske kurk
8 dl Mineraalvesi
2 sl Oliiviõli
100 g Kreeka pähkel
3 küünt Küüslauk
1 tl Sool

Valmistamine
Kui niisuguste omadustega jogurtit käepärast pole, võib võtta 1 liitri vedelat jogurtit ning selle paksemaks nõrutada. Teiseks arvestatavaks võimaluseks on vähendada lisatava vee kogust.Purusta Kreeka pähklid. Tambi küüslauguküüned soolaga peeneks ja lõika kurk tükkideks.Töötle kõik ained kannmikseris ühtlaseks. Serveeri jääkülmalt. Kui supi põhjalikuks jahutamiseks aega napib, võib vee lisada toidujää kujul, mis tuleks aga kindlasti enne purustada. Pane jäätükid puhta riide või tugeva kilekoti sisse ja purusta kindlal alusel kas puuhaamri või metallist lihahaamriga. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee