Kolumnid

Kukeseene tempura ja murulaugu-soja dip 

Imre Kose, 8. aprill 2008, 12:23
Foto: Stiil
Staarkoka Imre Kose retsept

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Kukeseen
120 g valmis tempurajahu
2 dl Vesi
2 -3 tk Jääkuubikud
5 dl Õli
3 dl jaapani soja
1 sl mirini ehk jaapani riisiveiniäädikas
Murulauk hakituna

Valmistamine
puhasta kukeseened ja lõika suuremad pikuti pooleks sega kokku tempurajahu, vesi ja jääkuubikud kuumuta õli 180 kraadinikasta kukeseened ükshaaval tempuratainasse, lase liigne tainas ära nõrguda ja aseta 2-3 minutiks õlisse küpsema võta seened õlist ja aseta köögipaberile nõrguma sega kokku soja, riisiveiniäädikas ja murulauk serveeri, söömisel kasta sparglid soja dipi sisse ja naudi