Kiudainerikkad toidud

Kookose-sidrunikook 

Toidutare, 16. mai 2008, 13:05
Foto: Jaan Heinmaa
Vahelduseks võib kohvi kõrvale pakkuda pastast valmistatud kooki, milles domineerivad mandli- ja kookosemaitse. Sobib hästi ka lastele.

Koostisosad
70 g riisipasta (risson)
0.5 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
100 g Mandlid (jahvatatud)
50 g Kookoshelbed
1 sl Sidrunikoor (riivitud)
180 g Või
0.5 dl aprikoosimarmelaad
2.5 dl Suhkur
3 tk Muna
SERVEERIMISEKS
Vahukoor

Valmistamine
Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm õli või sulavõiga. Keeda riisipasta suures potis rohke veega pehmeks; selleks kulub 3–4 minutit. Nõruta ja vala pasta ühte suurde kaussi. Nüüd sega omavahel jahu, mandlid, kookoshelbed ja sidrunikoor. Sulata potis keskmisel kuumusel või, lisa aprikoosimarmelaad ja suhkur. Vala riisipastale ja sega läbi. Lisa kuivainesegu ja eelnevalt lahtiklopitud munad, sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas vormi ja küpseta ahjus 160° juures 50–55 minutit, kuni tikk jääb katsudes kuivaks. Lase koogil vormis 15 minutit jahtuda. Serveeri vahukoorega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee