Foto: Siim Vahur
Toidukordade retseptid
3. aprill 2008, 07:49

Vürtsikad kartulikoored

Kehvasti kooritud koored saavad maitsvaks näksiks, kui nendega hästi ümber käia.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4-5 kartuli koored
3 lonksu Oliiviõli
0.5 tl Jahvatatud koriander
0.5 tl juustuköömned
1 sl harissa või adzika
1 kimp Aed-piparrohi
röstitud sibulahelbed (soovi korral)
2 küünt Küüslauk
SALAT
1 tk õun
0.5 tk Kurk
3 sl Hapukoor
Aed-piparrohtu
1 sl Sidrunimahl

Valmistamine
Paksud koored on tulemuseks siis, kui minu ustav sõber kartulikoorija on kadunud sahtlisügavusse ja pean koorima kartulit tavalise noaga. Olen lootusetult rikutud. Ent ka sellised kehvasti kooritud koored saavad maitsvaks näksiks, kui nendega hästi ümber käia.Koori põhjalikult pestud kartulid. Kuivata koored puhta käterätiku vahel neid kergelt vajutades. Vala ahjuvormi ning puista üle kõigi maitsestajatega. Sega läbi ja pane ahju pooleks tunniks või seniks, kuni need on krõbedad.Igas mõttes tuliste kartulikoorte kõrvale serveeri värskest kurgist, magusast õunast ja hapukoorest segatud salatit. Maitseks rebi salatile aedpiparrohtu ja pigista sidrunit.