Kogus: ühele
Koostisosad
0.5 tk Küüslauk
2.5 dl Valge vein
1 tl Sidrunimahl
5 dl (250g) riivitud Gruyère’i juust
5 dl (250g) riivitud Emmentali juust
1 tl Tärklis
1 sl Viin (kirsiviin)
saiakuubikuid
Valmistamine
Hõõru fondüüanuma sisepind üle poolitatud küüslauguküünega, mis kindlustab vaevalt tuntava küüslaugumaitse. Kalla potti vein ja sidrunimahl, kuumuta madalal kuumusel kuni mullide tekkimiseni. Reguleeri kuumus minimaalseks ja lisa vähehaaval, pidevalt segades juustud ning soojenda segu pidevalt segades kuni juustu sulamiseni. Varu selleks aega, sest fondüü kvaliteet oleneb just aeglusest. Sega kohvitassis kokku kirsiviin ja tärklis, lisa vähehaaval juustusegusse ja kuumuta segades veel paar minutit, kuni segu on paks ja ühtlane. Ära lase keema tõusta!
Kommentaarid (0)