Cava-vahuvein ei ole ainult tähistamiseks, vaid sellest saab valmistada põneva ja laheda magustoidu.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
ettevalmistus 15min + 4 tundi külmas
Koostisosad
1 pudel (o,75l) Kuiv vahuvein (näit. Cava)
2 sl Suhkur
1 tk Sidruni mahl ja riivitud koor
4 -6 lehte Piparmünt
Valmistamine
Vala vahuvein madalasse vormi ja pane sügavkülma 1–2 cm kihina. Külmuta peaaegu tahkenemiseni – u 3 tundi. Lõhu tekkinud jää kahvliga. Lisa sidruni mahl ja koor ning suhkur, sega kahvliga läbi. Pane veel 1 tunniks sügavkülma. Rebi mündilehed pisikesteks tükkideks ja sega kahvliga segule juurde, nii et tekkinud jää puruneb võimalikult väikesteks tükkideks. Tõsta klaasidesse ja lase 10 minutit seista, et see pisut sulaks.
Kommentaarid (0)