Hispaania köök

Vahuveini-granita 

Pille Enden, 22. juuli 2013, 09:43
Foto: Jaan Heinmaa
Cava-vahuvein ei ole ainult tähistamiseks, vaid sellest saab valmistada põneva ja laheda magustoidu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
ettevalmistus 15min + 4 tundi külmas

Koostisosad
1 pudel (o,75l) Kuiv vahuvein (näit. Cava)
2 sl Suhkur
1 tk Sidruni mahl ja riivitud koor
4 -6 lehte Piparmünt

Valmistamine
Vala vahuvein madalasse vormi ja pane sügavkülma 1–2 cm kihina. Külmuta peaaegu tahkenemiseni – u 3 tundi. Lõhu tekkinud jää kahvliga. Lisa sidruni mahl ja koor ning suhkur, sega kahvliga läbi. Pane veel 1 tunniks sügavkülma. Rebi mündilehed pisikesteks tükkideks ja sega kahvliga segule juurde, nii et tekkinud jää puruneb võimalikult väikesteks tükkideks. Tõsta klaasidesse ja lase 10 minutit seista, et see pisut sulaks.