Hispaania köök

Vahuveini-granita 

Pille Enden, 22. juuli 2013, 09:43
 Jaan Heinmaa
Cava-vahuvein ei ole ainult tähistamiseks, vaid sellest saab valmistada põneva ja laheda magustoidu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
ettevalmistus 15min + 4 tundi külmas

Koostisosad
1 pudel (o,75l) Kuiv vahuvein (näit. Cava)
2 sl Suhkur
1 tk Sidruni mahl ja riivitud koor
4 -6 lehte Piparmünt

Valmistamine
Vala vahuvein madalasse vormi ja pane sügavkülma 1–2 cm kihina. Külmuta peaaegu tahkenemiseni – u 3 tundi. Lõhu tekkinud jää kahvliga. Lisa sidruni mahl ja koor ning suhkur, sega kahvliga läbi. Pane veel 1 tunniks sügavkülma. Rebi mündilehed pisikesteks tükkideks ja sega kahvliga segule juurde, nii et tekkinud jää puruneb võimalikult väikesteks tükkideks. Tõsta klaasidesse ja lase 10 minutit seista, et see pisut sulaks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee