Hispaania köök

Mel i Mato ehk kodune kohupiim sidrunimahlaga 

Pille Enden, 28. märts 2008, 11:29
 Jaan Heinmaa
Kodus valmistatud kohupiim on Katalooniale vägagi iseloomulik. Seda lihtsat magusrooga serveeritakse mee, kreeka pähklite, piiniapähklite, rosinatega. Sobib hästi ka värskete marjadega. Kodujuustuga võrreldes on pehmem ja mahedam.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 l Piim
2 tk Terve sidruni mahl
Mesi
Kreeka pähkleid

Valmistamine
Vala piim koos sidrunikoorega potti ja lase keema tõusta. Keera kuumus nõrgaks ja keeda 10 minutit. Võta tulelt ja lase jahtuda umbes 70 kraadini, siis on piim veel kuum, kui mitte põletav. Nirista segades hulka sidrunimahl, kuni piim kalgendub. Lase täiesti jahtuda. Vala marliga kaetud sõelale ja nõruta. Vala saadud kohupiim väikestesse vormidesse või suuremasse kaussi, kust võid serveerimiseks selle välja kummutada või lusikaga tõsta. Serveeri mee, kreeka pähklite ja piiniapähklitega.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee