Foto: Maitsenaudingud
Kalatoitude retseptid
31. märts 2008, 07:36

Lõhetartar ja siiamarjakreem

Kokasaate "Maitsenaudingud" 28.03.2008 retsept.

Koostisosad
200 g Lõhefilee (jahutatud)
1 sl Maldon soolahelbed
0.5 tk Punane tšillipipar
2 sl laimimahl
0.5 tl Valge terapipar
2 sl Oliiviõli
2 sl mirin kaste
10 lehte Värske münt
KREEM
2 sl Siiamari
1 tl Wasabipulber
4 sl Crème fraîche
FILOTAINA CHIPSID
1 leht Filotainas
1 tk Munavalge
1 sl Seesamiseemned (mustad)
SERVEERIMISEKS
Põldkännak ehk lambsalat
Aojiso kaste

Valmistamine
Filotaina-tšipside valmistamiseks lõika tainast väiksed kolmnurgad, pintselda üle munavalgega, puista peale musta värvi seesamiseemneid ja küpseta ahjus 180C juures 3-4 minutit. Lõhefileest tartar-i valmistamiseks lõika lõhefileest kuubikud, maitsesta Maldon helbesoola, värskelt jahvatatud valge terapipra, värskelt pressitud laimimahla, mirin kastme, oliiviõli, värske tükeldatud punase tšillipipra ja väheste värske mündi lehtedega, lase enne serveerimist 10 minutit seista. 
Siiamarjakreemi valmistamiseks sega omavahel creme fraiche, wasabi-pulber ja jahutatud siiamari.