Itaalia köök

Aglio e Olio ehk küüslauk ja õli 

Anni Arro, 31. august 2011, 04:45
Aglio e Olio ehk küüslauk ja õli Sandra Urvak
Anni Arro: see on vaieldamatult minu lemmikpasta. Puhtad ja lihtsad maitsed on need, mis on tegelikult erilised.

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g Spagetid
4 küünt Küüslauk
Oliiviõli
Petersellilehed
Parmesani v. muud kõvat juustu

Valmistamine
Kas olete tähele pannud, et lihtsat rooga hästi teha on palju raskem, kui keeta kokku saja komponendiga kaste?Keeda spagetid vastavalt pakendil olevale juhendile al dente. Tavaliselt võtab see aega 7–8 minutit. Ära jumala pärast spagette lödiks keeda! See on suurim kuritegu, millega võib pasta valmistamisel hakkama saada. Samal ajal kuumuta pannil ohtralt külmpressitud oliiviõli ja lisa hakitud küüslauk. Ära küüslauku ära kõrveta, siis muutub selle maitse kibedaks! Kui küüslauk saab valmis enne spagette, eemalda lihtsalt pann mõneks ajaks tulelt. Nõruta spagetid ja jäta alles umbes pool klaasi keeduvett. Lisa spagetid küüslaugule ja kuumuta läbi. Nüüd lisa pisut spagettide keeduvett, nii jääb pasta mahlasem ilma õli lisamata. Lisa hakitud petersell ja sega kogu kupatus läbi. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe koos riivitud parmesaniga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee