Kiudainerikkad toidud

Pirnõun fetakreemi ja meega 

Angelica Udeküll, 28. juuni 2008, 07:46
Foto: Daisy Lappard
Hinda pirnõuna tekstuuri – kui on kõvem õun, võib kauem siirupis olla.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk pirnõun
2 sl Suhkur
0.5 klaasi Vesi
0.5 klaasi Valge vein
1 tk Vanillikaun
1 tk Sidrun
50 g Feta juust
1 sl Kreeka pähkel
50 g Vahukoor
50 g Mesi

Valmistamine
Koori pirnõun, poolita ja eemalda südamik. Valmista suhkrusiirup. Selleks kuumuta potis vesi, sidrunimahl ja vein koos suhkru ja vanillikaunaga. Aseta poolitatud pirnõun siirupisse, tõsta pott tulelt ja lase seista umbes 10 minutit. Vahusta omavahel feta ja vahukoor. Karamelliseeri Kreeka pähklid. Selleks sulata pannil mesi ja lisa pähklid. Sega pähkleid pidevalt, et need kõrbema või suitsema ei hakkaks. Aseta taldrikule pirnõun, selle peale pane lusikatäis fetakreemi ja lisa karamelliseeritud pähklid.
SOOVITUS
* Enne pirnõuna lisamist siirupisse võid lõikepinnale pigistada veidi sidrunimahla, see säilitab vilja puhtama värvi.
* Siirupi valmistamiseks eelista magusamat veini.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee