Toidukordade retseptid

Sarvekesed feta ja päikesekuivatatud tomatitega 

Angelica Udeküll, 27. märts 2008, 10:14
Foto: Daisy Lappard
Eelista õlis olevaid kuivatatud tomateid, need on mahlasemad ja maitsekamad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Lehttainas
2 tl Vahemere ürdisegu
1 purk päikesekuivatatud tomatid
100 g Feta juust
1 tk Muna
2 sl Seesamiseemned

Valmistamine
Haki päikesekuivatatud tomatid ja sega need kausis feta ning ürdiseguga ühtlaseks massiks.Rulli tainas laual lahti ning lõika välja ruudud.Aseta sisumass tainaruutudele ja murra tainas kokku. Pressi ääred kahvliga kokku.Klopi muna kergelt lahti ja määri pintsliga pirukad kokku.Puista igale pirukataskule peale seesamiseemneid.Küpseta 20 minutit ahjus 195 kraadi juures. Kui kasutad külmutatud lehttainast, lase sel rahulikult sulada. Tõsta tainas eelmisel päeval külmkappi sulama.Kasuta pehmemat fetaki juustu, see on pirukas pehmem ja sulandub paremini