Foto: Santa Maria
Mehhiko köök
27. märts 2008, 08:19

Tomati-tortillasupp

Tex-Mex ei saa isegi supis ilma tortilladeta hakkama.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Tortilla (Santa Maria Tex Mex)
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
5 sl Õli
1 purk Santa Maria Tex Mex küüslaugusalsa
4 klaasi Vesi
3 tl Santa Maria puljongimaitseaine köögiviljadega
Sool
Santa Maria Tellicherry must pipar
Koriander

Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk. Lõika tortillad 1x7 cm suurusteks ribadeks, küpseta tulisel pannil rohkes õlis kerge pruunistumiseni ja tõsta majapidamispaberile nõrguma.Kuumuta 1 sl õli kastrulis ning küpseta sibul ja küüslauk parajalt läbipaistvaks (mitte pruuniks). Lisa küüslaugusalsa ja puljong, lase keema ning kuumuta kergel tulel umbes 10 minutit.Serveerimisel pane kaussi esmalt küpsetatud ja tükkideks murtud tortillaribad, kalla peale leem ja kaunista värske koriandriga.