Foto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
30. august 2011, 06:09

Seafilee õuna-sinepikastmes

Sea sisefilee muutub selles roas lausa suussulavaks. Võid kasutada ka mõnd muud pehmet kiududeta tükki, sellisel juhul pikenda hautamisaega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Sea sisefilee
1 tl Sool
Must pipar
0.5 tl Või
0.5 tl Õli
1 tk Õun (hapu)
2 dl Lihapuljong
2 sl Dijoni sinep
1 tl Suhkur
1 dl Rõõsk koor
1 tl Estragon (kuivatatud)
SERVEERIMISEKS
Keedetud spargelkapsas
Spargel
Keedukartul

Valmistamine
Lõika filee 3–4 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta või ja õli poti põhjas ning pruunista liha kiirelt mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Koori õun, eralda seemned ja lõika õun kuubikuteks. Tõsta potti ja pruunista veel hetke. Lisa puljong, sinep ja suhkur ning hauta keskmisel kuumusel kaane all, kuni liha on pehme. Lisa koor ja keeda 5 minutit. Maitsesta estragoniga ja vajadusel veel ka soola ja pipraga. Serveeri keedetud spargli, brokoli või kartulitega.