Linnuliha retseptid

Kanafilee-scallopini seentega 

Rain Käärst, 20. märts 2010, 11:37
Kanafilee-scallopini seentega Priit Palomets
Scallopini on pärit itaalia köögist, kus seda valmistatakse eelkõige vasikalihast. Selle roa juures on oluline liha paksus – mida õhemaks õnnestub filee lõigata, seda parem.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Kanafilee
2 sl või
4 sl jahu
250 g Šampinjonid
50 g Kapparid
1 dl Punane vein
1 dl veisepuljong
1 sl Maisitärklis

Valmistamine
1. Lõika kanafilee pooleks ja aseta toidukile vahele, tao lihahaamriga ühtlaselt õhukeseks. Viiluta šampinjonid. Sulata pannil või, kasta kanafileed jahusse ja raputa liigne jahu maha.
2. Aseta liha pannile ja prae kiirelt mõlemalt poolt, hoia 100-kraadises ahjus taldrikul soojas. Kui kõik kanafileed on praetud, kalla pannile seened ja kapparid ning prae kergelt läbi. Lisa vein ja puljong, keeda 5 minutit. Seejärel nirista pidevalt segades hulka 0,5 dl veega segatud tärklis, keeda veel mõni minut.
3. Serveeri kana koos suvikõrvitsanuudlite või röstkartulitega, vala kuum kaste peale otse pannilt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee