Foto: Filmimees
Sealiha retseptid
11. veebruar 2010, 11:51

Sealihaterriin

Tõhus ja põnev roog sealihast

Kogus: kaheksale

Koostisosad
300 g sea kaelakarbonaad
2 küünt Küüslauk
2 vart Rosmariin
2 sl Konjak
250 g Viilutatud peekon
1 kg sealihast toorvorsti sisu
kuivatatud aprikoose
VÄRSKED ÜRDID
Pune
Murulauk
Petersellilehed
SERVEERIMISEKS
Röstsai
Pärlsibulad (marineeritud)
Kornishonid
Põld-võõrkapsas ehk rukola

Valmistamine
Päev varem lõika sea kaelakarbonaad väikesteks tükkideks ja pane koos rosmariini, küüslaugu ja konjakiga külmikusse marineeruma.
Järgmisel päeval korja küüslauk ja rosmariinivarred marinaadist välja. Seejärel võta toorvorstid, lõika vorsti ots noaga maha ja mulju vorstimass marineeritud sealihale. Seejärel pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
Kuna vesivannil küpsetamine annab parema tulemuse, vali selline ahjunõu, kuhu saad lisada ka vett. Tükelda ürdid ja lisa terriinimassile. Maitsesta soola ja pipraga. Võta peekoniviilud ja vooderda viiludega terriini küpsetamise nõu. Pane pool terriinimassist nõusse ja siis lapi kuivatatud aprikoosid terriini keskele ühtlases rivis. Seejärel lisa ülejäänud osa terriinimassist. Kui paned sealihamassi nõusse, jälgi, et vorm saaks tihedalt täidetud. Küpseta terriini ahjus 1 tund. Samal ajal, kui terriin küpseb, rösti röstasiad, poolita terava noaga viil pooleks ja „lihvi“ vastu lõikelauda väga õhukeseks. Enne serveerimist lase terriinil veidikene jahtuda. Serveeri koos marineeritud pärlsibulate, väikeste kurkide, röstsaia õhikute ja salatimiksiga.