Foto: Filmimees
Kiudainerikkad toidud
11. veebruar 2010, 11:50

Peetri šokolaadi-õunakook

Peetri šokolaadikook naistepäevaks.

Koostisosad
100 g Või
100 g Šokolaad
90 g Jahu
6 tk Muna
200 g Suhkur
Pähklid (metsa-, para- ja India pähklid)
3 sl Suhkur
2 sl Või
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
4 tk Õun
kolme kardemonikauna jahv. seemned

Valmistamine
Esmalt koori õunad ja lõika need kuueks sektoriks. Pane pannile suhkur ja või ja kui need on sulanud lisa õunasektorid, mida kuumuta pannil paar minutit. Seejärel lisa kardemon ja kaneel. Glasuuri õunu veel umbes minut ja võta siis tulelt. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Seejärel võid hakata valmistama koogipõhja. Sulata vesivannil šokolaad ja või. Vahusta munad suhkruga tugevamaks vahuks. Lisa sulatataud šokolaadi ja või segu munavahule. Lisa sõeludes jahu ja sega samal ajal tainast ettevaatlikult. Võta umbes 20- 25 cm läbimõõduga koogivorm ja määri see võiga kergelt kokku. Vala eelnevalt kokku segatud koogipõhi vormi ja lisa õunad. Seejärel tükelda pähklid ja lisa need koogi keskossa. Seejärel pane kook ahju küpsema ja küpseta 45 minutit. Kaunista kook värskete marjade, melissi ja kakaoga. Serveerimisel lisa koogi keskossa ka vanillijäätist.