Foto: Filmimees
Skandinaavia köök
11. veebruar 2010, 11:50

Rootsi kapsavorm

klassikaline Rootsi vormiroog

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
70 g Riis (keedetud)
1.5 dl Piim
800 g Valge peakapsas
3 sl Või
3 sl Tume siirup
600 g Hakkliha (kodune)
1 tk Muna
2 dl Kanapuljong
Värske tüümian
Sool
Must pipar

Valmistamine
Esmalt keeda riis piimaga pehmeks. Seejärel lõika kapsas suuremateks kuubikuteks ja pruunista pannil koos või ja pruuni siirupiga. Sega suuremas kausis omavahel kokku keedetud riis, hakkliha, muna, tüümian ja maitsesta see mass soola ja pipraga. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Võta ahjuvorm ja pane esmalt selle põhja õhem kiht pruuni kapsast, seejärel pane keskele paksem kiht hakkliha ja siis jälle kapsas. Vala vormi ka puljong ja pane vorm ahju küpsema 45 minutiks. Serveeri koos salati ja rosmariini jogurtiga