Skandinaavia köök

Rootsi kapsavorm 

Peeter Pihel, 11. veebruar 2010, 11:50
Foto: Filmimees
klassikaline Rootsi vormiroog

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
70 g Riis (keedetud)
1.5 dl Piim
800 g Valge peakapsas
3 sl Või
3 sl Tume siirup
600 g Hakkliha (kodune)
1 tk Muna
2 dl Kanapuljong
Värske tüümian
Sool
Must pipar

Valmistamine
Esmalt keeda riis piimaga pehmeks. Seejärel lõika kapsas suuremateks kuubikuteks ja pruunista pannil koos või ja pruuni siirupiga. Sega suuremas kausis omavahel kokku keedetud riis, hakkliha, muna, tüümian ja maitsesta see mass soola ja pipraga. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Võta ahjuvorm ja pane esmalt selle põhja õhem kiht pruuni kapsast, seejärel pane keskele paksem kiht hakkliha ja siis jälle kapsas. Vala vormi ka puljong ja pane vorm ahju küpsema 45 minutiks. Serveeri koos salati ja rosmariini jogurtiga

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee