Lihatoidu retseptid

Lähis-Ida kebabid tartar-kastmega 

Maire Suitsu, 12. aprill 2011, 06:58
 
Kebab on traditsiooniline liharoog Lähis-Ida, Kesk-Aasia ja Lõuna--Aasia maades. Sõltuvalt regioonist ja religioonist kasutatakse kebabis kas lamba-, veise, kana-, sea- või kalaliha.

Kogus: ühele

Koostisosad
KEBABITAINAS
1 kg Hakkliha
400 g Maitsestamata jogurt
2 dl Riivsai
4 küünt Küüslauk
2 tk Sibul
2 sl Õli
2 tk Muna
1 sl Sool
Cayenne'i pipar
0.5 tl Must pipar
1 sl Pune (kuivatatud)
TARTARKASTE
400 g Maitsestamata jogurt (paks)
0.5 tl Sool
1 tl Suhkur
1 tk Marineeritud kurk
10 tk Oliivid (mustad, kivideta)
LISAKS
12 tk Grillvardad (puidust, 30cm)

Valmistamine
1. Lase riivsaial 15 minutit jogurtis paisuda. Vahepeal peenesta sibul ja küüslauk ja hauta õlis läbipaistvaks, lase jahtuda. Töötle ained mikseriga sitkeks tainaks ning pane paariks tunniks külmkappi tihenema ja maitsestuma. 2. Pane ka vardad külma vette ligunema, vähendamaks nende hilisemat kõrbemist.3. Peenesta kastmeks ette nähtud kurk ja oliivid. Sega ülejäänud ainetega läbi ning hoia külmas. 4. Vajuta kebabitainas töölaual lamedaks nelinurgaks. Jaga see 12 osaks ja vormi märgade kätega 15 cm pikkusteks kangideks.5. Vajuta varras kangi sisse paralleelselt laua pinnaga, silu tekkinud pragu põhjalikult kinni.6. Pane vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi kohale asetatud restile. Teiseks lahenduseks on asetada vardad nii, et nende otsad toetuvad ahjuplaadi servadele. Küpseta 225° juures 20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee