Küpsetised

Suitsupeekoni-tomatipirukas 

Angeelika Kang, 18. märts 2008, 07:52
Foto: Jaan Heinmaa
Võid kasutada ka lahjemat kalkuni-toorsuitsusinki, mis annab hea suitsumaitse ja on tervislikum.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
120 g Või
3 dl Jahu
0.5 tl Sool
2 sl Sidrunimahl
2 sl Vesi
TÄIDIS
200 g toorsuitsusink või suitsupeekon
0.5 tk Porrulauk
200 g Kirsstomatid
4 dl vahukoor
4 tk Muna
2 dl Riivjuust
Sool
Must pipar
2 sl Tüümian hakituna

Valmistamine
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja hoia pool tundi külmkapis. Rulli tainas kergelt jahusel laual lahti – vormist u 5 cm suuremaks tükiks. Vooderda sellega 26 cm võitatud pirukavormi põhi ja ääred. Pane see täidise valmistamise ajaks külma. Seejärel küpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Vähenda ahju kuumust 175 kraadini. Hakitud suitsupeekonit pruunista pannil paar minutit. Lisa porruviilud ja prae veel mõni minut. Tõsta segu (ilma rasvata) põhjale. Sega vahustamata vahukoor, munad, riivjuust, sool, pipar ja tüümian. Vala segu põhjale, aseta peale poolitatud kirsstomatid ja küpseta 40 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee